• openbaar

  2019-Super van Craft Clubweekend Leerdam

  Tijdens de kennismakingslunch te Drimmelen in Mei dit voorjaar komt er spontaan het idee om aan het eind van het seizoen nog een evenement te organiseren. Het thema was zo beslist, een mosselavond.

  Om dit te organiseren zijn we eerst gaan kijken waar we een beetje centraal een haven kunnen vinden want we hebben natuurlijk leden door heel Nederland en waar we met de aanwezige Super van Craft’s te kunnen liggen. Uiteindelijk kiezen we voor de haven W.S.V de Oude Horn te Leerdam en het organiseren kan gaan beginnen.

  Aankomst schepen

  De aanmeldingen komen binnen en na helaas wat gedwongen afmeldingen zijn we uiteindelijk met 7 schepen en 18 personen voor dit weekend.

  De Sotte Deerne en de Pappillon komen donderdag al aan en kunnen al aan de gereserveerde steiger afmeren. Vrijdag komen ook de Columbus, Tuytelaer en de Enigma aan en zodra we allemaal vastliggen worden bij de zusterschepen die we in de ligplaats indeling al dubbel afgemeerd gepland hebben uitvoerig gekeken of er verschillen zijn echter worden er alleen kleine verschillen in de inrichting geconstateerd.


  Herfstzonnetje

  Ondanks de weersvoorspelling voor dit weekend mogen we zeker niet klagen en krijgen weliswaar vrijdag en zaterdag een prachtig herfstzonnetje en merken dat we nogal wat belangstelling trekken van de mensen die aan de overkant van de steiger lopen. Het is natuurlijk ook wel indrukwekkend om zoveel prachtige Super van Craft’s bij elkaar te zien liggen.


  We spreken om 18.00 af in de kantine om eerst gezellig met elkaar onder het genot van een drankje op het clubweekend te proosten waarna we door Erwin & Ethel voorzien worden van een heerlijk stoofpotje of sate schotel.


  Het wordt nog even spannend of de Le Pechêur en Salute zaterdag op tijd in Leerdam kunnen komen want de spoorbrug bij Arkel blijkt gestremd. Ondertussen komt Erwin van de kantine al spontaan met het voorstel om ze anders met de auto op te halen voor de mosselavond in Vianen waar ze liggen afgemeerd maar zaterdagochtend krijgen we bericht dat de brug draait en ze rond de middag in Leerdam zullen aankomen.


  SvC gebakje

  Zodra zaterdag alle leden zijn gearriveerd komen we samen in de kantine om even gezellig met zijn alle een kopje koffie met een toepasselijk Super lekker gebakje te nuttigen. Na de koffie hebben we even geen verplichtingen en kunnen we het prachtige stadje Leerdam ontdekken om rond 18.00 weer in de kantine samen te komen voor de mosselavond.


  Clublied

  Na de heerlijke mosselen sluiten we de avond af door nog wat na te borrelen aan de bar af en zingen we het befaamde Super van Craft clublied uit volle borst mee. Echter door afwezigheid van de club accordeonist om de juiste toonhoogte aan te geven is de geluidsopname hiervan niet een om van naar huis te schrijven dus zullen wij deze jullie allemaal besparen.

  Afscheid

  We hebben afgesproken dat we zondagochtend om 10.00 de landvasten weer los maken en de meeste van ons weer richting de thuishavens varen.

  Helaas is het regenachtig en een flinke wind maar met 6 schepen varen we de haven van Leerdam uit. De Sotte Deerne gaat richting Arkel en de overige 5 richting de sluis in Gorinchem. Daar aangekomen blijkt dat deze storing heeft maar gelukkig na een kwartiertje wachten gaan de lichten toch op rood-groen. Yes de sluis werkt weer. Eenmaal door de sluis splitst de groep nog verder op en na uitvoerig gezwaaid te hebben is iedereen op weg naar huis

  Graag willen wij iedereen weer heel erg bedanken voor de gezelligheid dit weekend en dat het komende clubweekend maar weer zo’n succes mag worden !!

  Namens de Super van Craft Club

 • openbaar

  Nieuw in Forum- Havens

  *informatie havens*

  Forum


  We hebben een nieuw onderwerp in ons forum geplaatst waar leden informatie kunnen plaatsen over havens en bijvoorbeeld de faciliteiten. Ook de beperkingen op het vaarwater en gezellige bezienswaardigheden kun je hier vermelden. Iederen kan een haven toevoegen en hierop reageren.

 • openbaar

  Super van Craft club

  Super van Craft Clubweekend 2&3 Mei

  Over een paar weken is dan al zover, het Super van Craft clubweekend in de jachthaven “de Admiraliteit” in de Boerengathaven te Rotterdam. We hebben voor de zaterdagmiddag en avond een leuke invulling kunnen regelen.

  We zijn tot nu toe met 40 personen die zich hebben aangemeld en liggen er straks 14 Super’s te pronken in de haven. Natuurlijk kunnen er daar nog veel meer bij dus heb je je nog niet aangemeld wees dan vlug en vul het aanmeldformulier in op de website. Er zijn ondertussen heel wat nieuwe leden bij de club aangemeld en een aantal van hun zal op 2&3 Mei ook aanwezig zijn. Ook zullen er veel leden vanwege de afstand of planning voor de zaterdag met de auto komen om toch hierbij aanwezig te kunnen zijn.

  Om 14.00 starten we met een lekkere kop koffie of thee met gebak om iedereen welkom te heten en even met elkaar kennis te kunnen maken. Daarna is iedereen even vrij om lekker aan boord te zijn of lekker even de stad in te gaan.

  Om 17.30 worden we aan boord verwacht van de ms. Contessa die ons tijdens een 3 uur durende rondvaart de prachtige Rotterdamse havens laat zien en waar we tijdens een walking dinner worden voorzien van heerlijke kleine gerechtjes.


  Omdat we deze activiteiten op voorhand moeten vastleggen moeten we ook alvast de kosten gaan doorberekenen, dit komt op € 59,50 per persoon. Graag ontvangen wij voor 15 maart de betaling voor dit weekend op bankrekening NL26 RABO 0168 4364 26 t.n.v G.A.M de Wit onder vermelding van SvC weekend en de bootnaam.

  In deze prijs zit echter geen drank tijdens de rondvaart en het eten inbegrepen. Dit zal afzondelijk bij iedere bestelling moeten worden afgerekend. Ook het liggeld dient door iedere boot zelf bij de havenmeester moeten worden voldaan om administratieve handelingen voor de club te voorkomen.

  We hebben er voor gekozen om verder ook geen afzondelijke activiteiten in te plannen want we willen natuurlijk zo veel mogelijk op en om onze prachtige Super’s vertoeven en voor degene die wel op pad wil is er natuurlijk zoveel te bezichtigen in deze prachtige stad.

 • openbaar

  Mosselavond Leerdam

  Het was weer een Super gezellig treffen in de jachthaven van Leerdam.

  Een Super gezellige mosselavond, goed verzorgd door de lieve,zorgzame mensen van het restaurant/kantine van de jachthaven.

  Voor herhaling vatbaar 👍

 • openbaar

  Super van Craft Club shop

  Leden van de club kunnen bovenstaande artikelen bestellen via onderstaand bestelformulier. De prijzen zijn inclusief de verzendkosten en en u kunt dit bedrag overmaken naar bankrekening NL30RABO 0168 4364 26 t.n.v G.A.M.de Wit 

  Na ontvangst van de betaling zullen wij u de artikelen per post toesturen.  

 • openbaar

  2019-Mosselweekend 28 & 29 september 2019 Leerdam

  Beste Super van Craft Vrienden,

  Op 28 & 29 september organiseren we voor de Super van Craft leden weer een vriendenweekend met deze keer het thema Mosselavond ! Voor dit weekend hebben we de jachthaven W.S.V de Oude Horn te Leerdam gekozen.

  Voor de liefhebbers worden overheerlijke mosselen klaargemaakt maar voor de “niet-liefhebbers” hebben we zeker weer een goed alternatief.

  De kosten voor deze mosselavond zijn 27,50 per persoon en hiervoor krijgen we mosselen à volonté en de drank is de hele avond inbegrepen ( fris, bier en wijn) 

  We zien de aanmelding ( via de link op deze pagina) en de betalingen op rekeningnummer NL30 RABO 0168 4364 26 t.n.v. G.A.M. de Wit met de vermelding: mosselweekend 2019 graag tegemoet voor  

  2 september 2019

   

  Indien we een overnachting dienen te reseveren zullen we de kosten hiervoor nog apart doormailen. (dit is afhankelijk van het aantal boten voor de korting die we krijgen als club)

   

  Super van Craft Club