openbaar

2019-Super van Craft Clubweekend Leerdam

Tijdens de kennismakingslunch te Drimmelen in Mei dit voorjaar komt er spontaan het idee om aan het eind van het seizoen nog een evenement te organiseren. Het thema was zo beslist, een mosselavond.

Om dit te organiseren zijn we eerst gaan kijken waar we een beetje centraal een haven kunnen vinden want we hebben natuurlijk leden door heel Nederland en waar we met de aanwezige Super van Craft’s te kunnen liggen. Uiteindelijk kiezen we voor de haven W.S.V de Oude Horn te Leerdam en het organiseren kan gaan beginnen.

Aankomst schepen

De aanmeldingen komen binnen en na helaas wat gedwongen afmeldingen zijn we uiteindelijk met 7 schepen en 18 personen voor dit weekend.

De Sotte Deerne en de Pappillon komen donderdag al aan en kunnen al aan de gereserveerde steiger afmeren. Vrijdag komen ook de Columbus, Tuytelaer en de Enigma aan en zodra we allemaal vastliggen worden bij de zusterschepen die we in de ligplaats indeling al dubbel afgemeerd gepland hebben uitvoerig gekeken of er verschillen zijn echter worden er alleen kleine verschillen in de inrichting geconstateerd.


Herfstzonnetje

Ondanks de weersvoorspelling voor dit weekend mogen we zeker niet klagen en krijgen weliswaar vrijdag en zaterdag een prachtig herfstzonnetje en merken dat we nogal wat belangstelling trekken van de mensen die aan de overkant van de steiger lopen. Het is natuurlijk ook wel indrukwekkend om zoveel prachtige Super van Craft’s bij elkaar te zien liggen.


We spreken om 18.00 af in de kantine om eerst gezellig met elkaar onder het genot van een drankje op het clubweekend te proosten waarna we door Erwin & Ethel voorzien worden van een heerlijk stoofpotje of sate schotel.


Het wordt nog even spannend of de Le Pechêur en Salute zaterdag op tijd in Leerdam kunnen komen want de spoorbrug bij Arkel blijkt gestremd. Ondertussen komt Erwin van de kantine al spontaan met het voorstel om ze anders met de auto op te halen voor de mosselavond in Vianen waar ze liggen afgemeerd maar zaterdagochtend krijgen we bericht dat de brug draait en ze rond de middag in Leerdam zullen aankomen.


SvC gebakje

Zodra zaterdag alle leden zijn gearriveerd komen we samen in de kantine om even gezellig met zijn alle een kopje koffie met een toepasselijk Super lekker gebakje te nuttigen. Na de koffie hebben we even geen verplichtingen en kunnen we het prachtige stadje Leerdam ontdekken om rond 18.00 weer in de kantine samen te komen voor de mosselavond.


Clublied

Na de heerlijke mosselen sluiten we de avond af door nog wat na te borrelen aan de bar af en zingen we het befaamde Super van Craft clublied uit volle borst mee. Echter door afwezigheid van de club accordeonist om de juiste toonhoogte aan te geven is de geluidsopname hiervan niet een om van naar huis te schrijven dus zullen wij deze jullie allemaal besparen.

Afscheid

We hebben afgesproken dat we zondagochtend om 10.00 de landvasten weer los maken en de meeste van ons weer richting de thuishavens varen.

Helaas is het regenachtig en een flinke wind maar met 6 schepen varen we de haven van Leerdam uit. De Sotte Deerne gaat richting Arkel en de overige 5 richting de sluis in Gorinchem. Daar aangekomen blijkt dat deze storing heeft maar gelukkig na een kwartiertje wachten gaan de lichten toch op rood-groen. Yes de sluis werkt weer. Eenmaal door de sluis splitst de groep nog verder op en na uitvoerig gezwaaid te hebben is iedereen op weg naar huis

Graag willen wij iedereen weer heel erg bedanken voor de gezelligheid dit weekend en dat het komende clubweekend maar weer zo’n succes mag worden !!

Namens de Super van Craft Club

Geef een reactie