openbaar

2019-Kennismakingslunch 22 juni Drimmelen

Zaterdag 22 juni is het dan zover, de eerste kennismaking met de Super van Craft Vrienden in de jachthaven van Drimmelen. Het enthousiasme is groot want vrijdag zijn de Sotte Deerne, Pappilon, Salute, Tuytelaer, Zonnevis en de Columbus al gearriveerd en hebben de gereserveerde kade al grotendeels ingenomen.

Direct worden de pavoiseervlaggen tevoorschijn gehaald en de boten worden één voor één feestelijk versierd. De Tuytelaer heeft zelfs vlaggetjes in de kleuren van het Klaassen embleem !           

Tuytelaer met teopasselijke rood-gele poiveseervlaggetjes

Betreft het weer kunnen we het niet beter treffen, een heerlijk zonnetje en spontaan worden er de nodige hapjes en drankjes bij iedereen uit de koelkast tevoorschijn gehaald en houden we een gezellige kadeborrel op de leuke zitjes die langs diverse plekken op de hele kade beschikbaar zijn.

20190622_115250
IMG_1829
IMG_1834

Zaterdagochtend arriveren een voor een de overige leden in Drimmelen. De Enigma, Barracuda en Le Pêcheur maken de aanmeldingen compleet. Ook de leden die vanwege de afstand of tijdsgebrek met de auto zouden komen zijn gearriveerd en onder het genot van een kop koffie leren we de meeste leden al een beetje kennen. Ook de clubvlaggetjes zijn erg gewild en worden meteen trots in de vlaggenmast gehesen.

Met de hele club van 34 personen wandelen we gezamelijk langs de monumentale Herengracht van het idyllische dorpje Drimmelen om daar bij ‘Het Dorpshuys’ de vereniging voor te stellen en de lunch die we geregeld hebben te nuttigen. Zelfs voor de leden die Drimmelen als thuishaven hebben een aangename verassing om eens door deze prachtige straatjes te lopen.

Na de lunch houden we nog een korte toespraak hoe de club is ontstaan en wat we als club willen organiseren. Tijdens de rondvraag komen ook diverse ideëen van de leden naar voren die we nog verder zullen uitwerken.

En wat is nu een club nu zonder clublied ! Speciaal voor de Super van Craft Club is er een toepasselijke tekst geschreven en zingen we dit uit volle borst mee. En zeg nu zelf, klinkt toch geweldig !:)

 

Kom wordt ook lid , van de Super club

Wij schrij-ven in, en hebben ge-luk

Die sche-pen zijn , on-tieg-lijk mooi

Wij poetsen ons rot, maar zijn zo trots!

REFREIN:

Een Super van Craft…… ( dames: een Super van Craft )

Is ook zo mooi….. ( dames: is ook zo mooi )

Wij zijn ver-knocht………( dames: wij zijn ver-knocht )

Aan die waaier kop…………..

De rond spant vorm, is gran-di-oos

De lak is strak, en spie-gel glad

Het berg ij-zer, fraai op de romp

Het teakhout glanst, nog nooit ver-toond!

REFREIN:

Een goed ge-bruik, zo in het jaar

Va-ren wij uit, zo met el-kaar

De Su-per vlag, hoog in de mast

Een club met pit, die bij ons past!

REFREIN:

Na de lunch lopen we weer naar de jachthaven waar we open boot houden op de Super van Craft’s van de aanwezige leden en deze allemaal kunnen bewonderen. S’avonds besluiten we spontaan om met z’n allen nog een hapje te gaan eten en kunnen we gelukkig (zo last minute) nog terecht met 20 personen bij de hippe foodtruck tent Boeien.

Na een gezellige maaltijd gaan we moe maar voldaan ( zeker diegene met die enorme burgers 🙂 ) weer terug naar de kade om de dag nog af te sluiten met een borrel die voor een aantal van ons wel tot een uur of 2 in de nacht duurde….

Zondag rond de middag vertrekken de meeste van ons weer terug naar onze thuishavens en zit het eerste evenement er weer op. Op naar de volgende bijeenkomst die we ook al vastgelegd hebben, de mosselavond op zaterdag 28 september. Meer informatie zal binnenkort op de site staan en zullen de leden via de mail ontvangen.

Iedereen bedankt voor een zeer geslaagd weekend en wellicht treffen we elkaar ergens de komende maanden op het water !!

2 reacties

  • Jmhtholen

    Als eerste bedankt aan degene die deze eerste super gezellige kennismakings lunch hebben georganiseerd…

    Alle Super van Craft eigenaren zijn trots op hun schip…..en terecht!!!
    En wat ‘n leuke en gezellige mensen allemaal.

    Wij, Jan en Thea van de “ Zonnevis” vonden het een geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie